Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

Награди

БРОНЗОВ МЕДАЛ НА СЪСТЕЗАНИЕТО "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

Поздравления за Силвена Радостинова Железова от 3 "д" клас - ОУ "Елин Пелин" - Бургас, която спечели бронзов медал от финалния кръг на състезанието "Математика без граници" в Несебър.

Награждаване "Математика без граници" - 2017

Награждаване „Обичам те, българска реч“ - 2017

Награждаване „Обичам те, българска реч“

 

По традиция на 11 май за 18-ти пореден път бяха наградени победителите в състезанието „Обичам те, българска реч“. Тържествената церемония бе открита от мажоретния състав на ОУ ” Елин Пелин“.

 Почетни гости на събитието бяха госпожа Милка Харизанова - старши експерт по БЕЛ в РУО Бургас, г-жа Стоянка Първанова, дългогодишен учител по български език и литература в ОУ „Елин Пелин“ и един от създателите на състезанието, сред присъстващите бе и бившият директор на училището Момка Дивчева.

С трепет и вълнение ученици и родители очакваха награждаването на медалистите.

Празничното събитие започна с рецитал, посветен на българската книжовност, изпълнен  от талантите към театралата школа „Барберини”.

Награждаване „Всезнайко“ - 2017

Награждаване „Всезнайко“

На 10 май  в актовата зала на ОУ ”Елин Пелин” се проведеде церемонията по награждаването на първенците завоювали челните места в 18-то по ред  състезаниет„Всезнайко”. И тази година най-смелите и знаещи доказаха ,че следват мотото на еблематичната надпревара и учат, за да могат  успешно да разгадават остроумни загадки и интересни факти.

Победителите, заели първите места в състезанието, си извоюваха по един медал за всяка област, която са покорили и медал за общо представяне. Възпитаници на училище „Елин Пелин”  са златните медалисти в I, II и III клас. Първото място в напредварата при четвъртокласниците грабна ученичка от ОУ ”Георги Бенковски”.

Наши ученици с призови места на ХХІ-та ученическа философска конференция "Човек-свят"

ІІІ място на Карина Илиева Ангелова - V"г" клас

ІІІ място на Лилия Мартинова Ангелова - VІ "г" клас

Елинпелиновци, гордеем се с вас!!!!!!!!!!!!!

 Елинпелиновци, гордеем се с вас!!!!!!!!!!!!!

Дългогодишният   труд на учениците от 4 "в" клас с класен ръководител г-жа Соня Иванова, бе възнаграден с общо медала от различни областни, национални и международни състезания.

Отново с медали на финала на математическото състезание "Математика без граници"

На 1 и 2 юли в Несебър се проведе третият финал на международния турнир Математика без граници, в който премериха сили 900 участници от 10 държави на 3 континента.

Отново шампиони!!!

От 10 до 12 юни се  проведоха финалите на ученическите игри по лека атлетика в град Сливен.

Викторина „Аз съм българче”-2016

На 2.03.2016 год. се състоя викторина на тема „Аз съм българче”, организирана от ОДК – гр. Бургас.

3-то място в Националната викторина по безопасност на движението

3-то място за отбора на ОУ „Елин Пелин”- гр. Бургас в Националната викторина по безопасност на движението – Общински кръг- 11.03.2016 год.

Страници