Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

Училищни събития

Награждаване „Всезнайко“ - 2017

Награждаване „Всезнайко“

На 10 май  в актовата зала на ОУ ”Елин Пелин” се проведеде церемонията по награждаването на първенците завоювали челните места в 18-то по ред  състезаниет„Всезнайко”. И тази година най-смелите и знаещи доказаха ,че следват мотото на еблематичната надпревара и учат, за да могат  успешно да разгадават остроумни загадки и интересни факти.

Победителите, заели първите места в състезанието, си извоюваха по един медал за всяка област, която са покорили и медал за общо представяне. Възпитаници на училище „Елин Пелин”  са златните медалисти в I, II и III клас. Първото място в напредварата при четвъртокласниците грабна ученичка от ОУ ”Георги Бенковски”.

Ученици на „Седянка” в ОУ „Елин Пелин” - Бургас

Народната памет разказва

Пресъздаване на обичая „Седянка” от учениците от училище „Елин Пелин” Бургас

БЕЗПЛАТНИ ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮНИ И ЮЛИ В ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРАЗНИКА НА УЧИЛИЩЕТО НА 24 МАРТ 2017 г.

Важни събития в живота на ОУ "Елин Пелин" - Бургас през м. март и април 2017 г.

28 години ОУ "Елин Пелин" гр. Бургас - 18.03.2016г.

Програма за патронния празник на училище "Елин Пелин" - Бургас, 18.03.2016г.

"Научи ме как да зная… Важно е!"

В изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през 2015/2016г в ОУ "Елин Пелинза месеците март и април са предвидени мероприятия, насочени за привличане на общественото внимание към значението на грамотността и подобряване на четенето. Мероприятията стартират от 2. 03. 2016г.

3-ТИ МАРТ

3-ти март е националният празник на Република България. На тази дата през 1878г. е подписан Санстефанският мирен договор. На 3-ти март 2016г. се отбелязват 138 години от Освобождението на България от турско робство.

По оригинален начин този празник бе отбелязан и в ОУ "Елин Пелин" - гр. Бургас. Тържествен рецитал по стихове на Иван Вазов бе изнесен от седмокласниците по радиоучилищната уредба. Стиховете звучаха на фона на възрожденски и бунтовнически песни. Петокласниците подредиха в двора на училището с цветни балони трибагреника на България. Всички запяха възрожденски песни.