Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

Фото галерия

Награждаване "Математика без граници" - 2017

Награждаване „Обичам те, българска реч“ - 2017

Награждаване „Обичам те, българска реч“

 

По традиция на 11 май за 18-ти пореден път бяха наградени победителите в състезанието „Обичам те, българска реч“. Тържествената церемония бе открита от мажоретния състав на ОУ ” Елин Пелин“.

 Почетни гости на събитието бяха госпожа Милка Харизанова - старши експерт по БЕЛ в РУО Бургас, г-жа Стоянка Първанова, дългогодишен учител по български език и литература в ОУ „Елин Пелин“ и един от създателите на състезанието, сред присъстващите бе и бившият директор на училището Момка Дивчева.

С трепет и вълнение ученици и родители очакваха награждаването на медалистите.

Празничното събитие започна с рецитал, посветен на българската книжовност, изпълнен  от талантите към театралата школа „Барберини”.

Награждаване „Всезнайко“ - 2017

Награждаване „Всезнайко“

На 10 май  в актовата зала на ОУ ”Елин Пелин” се проведеде церемонията по награждаването на първенците завоювали челните места в 18-то по ред  състезаниет„Всезнайко”. И тази година най-смелите и знаещи доказаха ,че следват мотото на еблематичната надпревара и учат, за да могат  успешно да разгадават остроумни загадки и интересни факти.

Победителите, заели първите места в състезанието, си извоюваха по един медал за всяка област, която са покорили и медал за общо представяне. Възпитаници на училище „Елин Пелин”  са златните медалисти в I, II и III клас. Първото място в напредварата при четвъртокласниците грабна ученичка от ОУ ”Георги Бенковски”.

Кукерска маска

По повод конкурса за кукерска маска, организиран и осъществен от Центъра за Подкрепа на Личностното Развитие и Регионална библиотека "П.К.Яворов"- Бургас.

Още едно творческо отличие  - първо място на конкурса за Кукерска маска, с участието на деца от първи и трети клас, с ръководители Пепа Гочева и Стела Найденова.

Наградени ученици

На заседание на Педагогическия съвет на 18.02.2016 год. бе взето решение да се наградят с грамоти за изключителни постижения и творчески изяви в различни културно-образователни области следните ученици:

"Научи ме как да зная… Важно е!"

В изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през 2015/2016г в ОУ "Елин Пелинза месеците март и април са предвидени мероприятия, насочени за привличане на общественото внимание към значението на грамотността и подобряване на четенето. Мероприятията стартират от 2. 03. 2016г.

3-ТИ МАРТ

3-ти март е националният празник на Република България. На тази дата през 1878г. е подписан Санстефанският мирен договор. На 3-ти март 2016г. се отбелязват 138 години от Освобождението на България от турско робство.

По оригинален начин този празник бе отбелязан и в ОУ "Елин Пелин" - гр. Бургас. Тържествен рецитал по стихове на Иван Вазов бе изнесен от седмокласниците по радиоучилищната уредба. Стиховете звучаха на фона на възрожденски и бунтовнически песни. Петокласниците подредиха в двора на училището с цветни балони трибагреника на България. Всички запяха възрожденски песни.

Изложба "Избери здравословното" - 2015г.

На 22 декември 2015 година в ОУ“Елин Пелин“ се проведе традиционната кулинарна изложба на здравословни и коледни храни, приготвени от ученици.

Творчество

Седмица на планетата Земя

Страници