Баба Марта бързала, мартенички на всички вързала!

Баба Марта бързала, мартенички на всички вързала!

Дари мартеничка от сърце!

Учениците от ОУ „Елин Пелин“- Бургас,  посрещнаха Баба Марта с мартенички за големи и мънички. Децата бяха изработили собственоръчно мартеници за своите роднини, близки, учители и съученици. Заедно със своите учители организираха благотворителна акция „Дари мартеничка от сърце“. Така елинпелиновците зарадваха с мартенички и пожелания за здраве, щастие и късмет децата от защитените жилища в к-с „Меден рудник“, кв. Акациите, гр. Средец. Мартенички за здраве получиха и хората от Кризисен център-Бургас, Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с увреждания, хората със зрителни увреждания, дневните центрове в  в к-с „Славейков, к-с Лазур, Централна градска част, старческите домове в Бургас и Средец.

Учениците вързаха мартенички и на своите учители и съученици. Петокласниците зарадваха с лично подготвени мартенички и децата със специални образователни потребности. Учениците от 5. в клас с класен ръководител г-жа Мария Шивачева бяха подготвили и специална изненада за тях. Заедно всички засадиха цветя в двора на училището-  символ на пролетта, приятелството и зараждащия се живот.

ОУ „Елин Пелин“- Бургас, благодари на всички свои ученици и всички родители за съпричастността, доверието и отговорността, готовността, с които за пореден път се включиха в благотворителната акция „Дари мартеничка от сърце“!

 

Честита Баба Марта!