„ Да изчистим България заедно“

За поредна година ОУ „ Елин Пелин“- Бургас,  се включи  в десетото юбилейно издание на кампанията „ Да изчистим България заедно“. В подкрепа на тази инициатива днес след учебните занятия 1066 ученици от начален и прогимназиален етап  заедно с класните си ръководители и учители  почистиха  вътрешния и външен училищен двор.

Кампанията „Да изчистим България заедно” има за цел  да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и по- красива в дългосрочен план. Изграждането на навици за нетърпимост към замърсяването на площите около училището и извън него и създаването на уютна и чиста природна среда е и предпоставка за включването на елинпелиновците в тази инициатива.

През 2022г.  Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път се включва и България, ще се проведе на 17 септември. Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „ Да изчистим България заедно”, се провежда под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос на всеки един от нас в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.