Елинпелиновци посетиха о. Св. Анастасия

Учениците от 3. и 4. клас посетиха  остров ,,Света Анастасия”, което им донесе положителни емоции и имаха възможността да се запознаят с историята и развитието на това невероятно морско чудо. Екскузията е част от дейностите по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „БЪЛГАРИЯ – ОБРАЗОВАТЕЛНИ МАРШРУТИ“, Модул „Културните и научните институции като образователна среда“. Децата останаха впечатлени от топлото посрещане на хората, поддържащи острова. Разказването на легендата за о. Св. Анастасия още повече ги потопи в самата атмосфера. Имаха възможността да посетят църквата и музея, които са водещите атракции там.

След като в рамките на два часа учениците успяха да се насладят на безкрайните морски хоризонти и морския лек бриз, следваща дестинация беше една от най-новите високотехнологични атракции в нашия град, а именно научният център ,,ПланетУм”.

Благодарение на множеството инсталации, малки и големи могат да се потопят в необятния свят на точните науки. Събудиха голям интерес, който може да мотивира някои от учениците да насочат бъдещото си развитие  в някоя от тези сфери.