Заедно в помощ на Християн

ОУ „Елин Пелин“ се присъединява към дарителската кампанията в помощ на 12-годишния Християн Георгиев Василев. Момчето е дете на колега от ДГ „Морска звезда“ – г-жа Стоянка Василева. Детето има поставена диагноза – ювенилен назофарингиален ангиофибром. Това е рядко туморно заболяване на синусите. През 2021 и 2022 година са му направени две тежки операции в България. За съжаление, туморът се появява отново.

След търсене на възможности за лечение в чужбина, надежда дават в турска болница, но за това са нужни 39 670 евро. Към момента Християн е в турската болница Аджибадем Маслак в Истанбул, в която лекарите са започнали  изследвания и е планирана операция за 23 март тази година.

Необходимата сума за лечението е 39 670 EUR и е непосилнa   за семейството на Християн. Родителите му организират кампания „ Заедно в битката – Да помогнем на Християн“.

Училищната общност към ОУ „Елин Пелин“ се присъединява към кампанията в помощ на Християн с надежда отново да проявим своята добрина, съпричастност и човещина!

Всеки, който желае, може да  участва в кампанията. Откритата дарителска сметка е:

IBAN: BG37 BPBI 7935 4053 3957 02

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Стоянка Русева Василева – майка на Християн.

Нека заедно да помогнем  на Християн!