ЗА 17-ТИ ПОРЕДЕН ПЪТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН” – БУРГАС БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЕТО „ОБИЧАМ ТЕ, БЪЛГАРСКА РЕЧ!”

За 17-ти пореден път ОУ „Елин Пелин” – Бургас

бе домакин на състезанието

„Обичам те, българска реч!”

 

На 26 март 2016 г. стотици ученици от Бургаска област прекрачиха прага на училище „Елин Пелин”, за да премерят своите сили в традиционното състезание по български език и литература „Обичам те, българска реч!”. В мартенското утро за 17-ти пореден път елинпелиновци посрещнаха празнично развълнуваните участници, дошли да проверят своите знания и умения по роден език, и да засвидетелстват любовта си към родната реч.

Ученици от І до VІІ клас от различни училища в областта се стичаха в двора на ОУ „Елин Пелин” и с трепет очакваха началото на превърналата се вече в традиция надпревара по български език и литература. Участниците в състезанието имаха възможност да проверят езиковите си компетенции чрез тестови задачи и да покажат уменията си в създаването на текст чрез творческа задача.

Не бяха пропуснати и първокласниците, които за първи път се справяха с езикови задачи в рамките на два астрономически часа. Учениците от ІІ до VІ клас работиха три часа, а за седмокласниците състезанието бе организирано по модела на външното оценяване.

В края на състезанието участниците си тръгнаха видимо доволни и с усмивка на лице. Те бързаха да споделят емоциите от своята изява със стоически чакащите ги навън родители.

По-пълна картина за своето представяне учениците ще получат през м. април, когато в сайта на училището ще бъдат обявени резултатите от състезанието.

 

 

                                                                               Тоня Неделчева – младши възпитател в ОУ „Елин Пелин” – Бургас