Интерактивни уроци по БДП в ОУ „Елин Пелин“-Бургас

С открити уроци по БДП  на тема „ Остани жив! Пази живота!“ ОУ „Елин Пелин“ се включи в дните за безопасността на ROADPOL на 20 септември –  Ден без загинали на пътя. Целта на дейностите бе отбелязване на Европейската седмица на мобилността и популяризиране посланието за намаляване на жертвите на пътя.

Уроци с послание  „Остани жив! Пази живота!“ се проведоха на външната площадки за обучение по БДП. Децата показаха и практически умения за справяне с редица проблемни ситуации, свързани с правилата за безопасно движение и поведение на пътя. С интерактивните очила елинпелиновците влязоха в ролята на нарушители, които не спазват изискванията за шофиране. В час на класа те показаха своите знания за това как се пресича на пешеходна пътека, коментираха различни казуси защо не бива да се употребяват забранени вещества, докато се шофира, как човек трябва да бъде отговорен за своето здраве и безопасност, и за това на останалите участници в движението.

Всяка година ROADPOL се опитва да ангажира общности от целия континент, за да докаже, че чрез отговорно поведение се намаляват транспортните произшествия и жертвите на пътя.

@roadpol_eu #zeromeanslife