Коледари от ОУ „Елин Пелин“ наричаха за здраве в Областна администрация Бургас

Коледарите от ОУ „Елин Пелин“ наричаха за здраве в Областна администрация Бургас. Служителите видяха в това добро знамение и искрено се радваха на изпълненията на децата. Коледарчетата, които са от 3. и 4. клас , отправиха своите пожелания към областния управител проф. Мария Нейкова и всички служители на администрацията за много успешна, плодородна и благословена 2022 година.

Проф. Нейкова лично посрещна скъпите гости. С дебели ямурлуци, с ритуални геги с краваи и китка за здраве, богато украсени калпаци и с греещи от усмивки лица, децата представиха богат репертоар от коледарски песни и наричания, с които впечатлиха служителите на администрацията със знанията си за българските традиции.

Областният управител проф. Мария Нейкова заяви, че ще подари екскурзия на коледарите до зоологическата градина в Стара Загора, неолитните жилища и други забележителности, свързани с древни исторически находки.

Екипът на областния управител показа на децата заседателните зали в администрацията. Красотата им провокира у Мартин от ОУ „Елин Пелин“ желание да стане областен управител.