Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

КОНКУРС - ВАЗОВАТА БЪЛГАРИЯ

Къща музей „Иван Вазов“-Сопот и Община Сопот организират Втори национален ученически конкурс  „ВАЗОВАТА БЪЛГАРИЯ“. Събитието съпътства честването на годишнините от рождението на Патриарха на българската литература в Сопот и е под патронажа на вицепрезидентът Маргарита Попова.

В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас от всички училища на територията на Република България, както и ученици от  V до XII клас от българските училища в чужбина. Участниците се групират в две възрастови групи: от V до VIII клас (включително) и от IX до XII клас (включително). Те ще се надпреварват в следните категории: лично творчество (есе, стихотворение, разказ и т.н.); рисунка; презентация; фотография; драматизация (изпратена на видео файл); рецитация (изпратена на видео файл); музикално изпълнение (изпратено на видео файл). Видеофайловете, които участват в конкурса, трябва да отговарят на следните условия: формат: .avi, .mpeg, .mp4; качество: HD, DVD; резолюция: 1280x720px (720p); времетраене на филма/клипа: 2-30 мин.

Компетентно жури ще излъчи по един клас/колектив/ победител във всяка от двете възрастови групи, както и индивидуални награди по следните критерии: придържане към темата на конкурса; участие в максимален брой от посочените жанрови форми; оригиналност и иновативност; сила на внушенията и посланията; добра езикова култура.

Наградният фонд включва грамоти, предметни награди, специални ваучери за победителите от конкурса, специални награди за учениците от българските училища в чужбина, специална награда на Вицепрезидента на Република България, както и поощрителни награди.
Предоставените материали остават в музея и не се връщат на участниците. Къща музей „Иван Вазов“  си запазва правото да ги използва с рекламна и образователна цел.

Творбите се окачват до 10.06.2016 г. на адрес: Област Пловдив, гр. Сопот, 4330, ул. „Васил Левски” №1 /за конкурса/, и на e-mail:vazovmuseum_sopot@abv.bg. Телефони за допълнителна информация: 359 (0) 3134 86 50; +359 (0) 885345272; +359 (0) 877234818.
Церемонията по награждаване ще се проведе на 08.07.2016 година в експозиционната зала на Къща музей „Иван Вазов“ в Сопот.

 

Източник: NBP.bg