Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

МАЛКИТЕ БУДИТЕЛИН НА ОУ "ЕЛИН ПЕЛИН" БУРГАС

Словото в детските души

Малки писатели в конкурс за литературни творби „Малките будители“ 

Да твориш и да бъдеш достоен Eлинпелиновец накара близо 40 ученици от III „e”,  IV„б“ и IV„в“ клас да участват в литературния конкурс „Малките будители“. Те писаха стихотворения, приказки, разкази, съчинения, текст - разсъждение за будителите, образованието, училището, приятелството.  Творбите на децата бяха представени в изложба. Родители, техни съученици и посетители се наслаждаваха и четяха  с интерес детските произведения. Най-добрите от тях бяха наградени с грамоти за отлично представяне в конкурса, а всички деца получиха грамоти за участие, тъй като се представиха впечатляващо.  Учениците подариха и книжки със своите творби на директора и заместник - директорите на ОУ „Елин Пелин“.

 Mалките писатели посетиха и своите по-малки съученици от Iклас, където представиха литературни си творби и разказаха за великите будители на България. Проведоха и дискусия за ролята „Да бъдеш будител“ в учебните часове по литература през седмицата.

Много емоции, вълнения и радост изпълниха класните стаи и коридорите на ОУ „Елин Пелин“ през  тази седмица. Децата бяха ентусиазирани  да учат, творят  и да покажат на другите най-доброто от себе си. А ние, учителите, се радваме винаги, когато видим усмивката на всяко детско лице.