Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

МАЛКИТЕ БУДИТЕЛИН НА ОУ "ЕЛИН ПЕЛИН" БУРГАС

Словото в детските души

Малки писатели в конкурс за литературни творби „Малките будители“ 

Да твориш и да бъдеш достоен Eлинпелиновец накара близо 40 ученици от III „e”,  IV„б“ и IV„в“ клас да участват в литературния конкурс „Малките будители“. Те писаха стихотворения, приказки, разкази, съчинения, текст - разсъждение за будителите, образованието, училището, приятелството.  Творбите на децата бяха представени в изложба. Родители, техни съученици и посетители се наслаждаваха и четяха  с интерес детските произведения. Най-добрите от тях бяха наградени с грамоти за отлично представяне в конкурса, а всички деца получиха грамоти за участие, тъй като се представиха впечатляващо.  Учениците подариха и книжки със своите творби на директора и заместник - директорите на ОУ „Елин Пелин“.

 Mалките писатели посетиха и своите по-малки съученици от Iклас, където представиха литературни си творби и разказаха за великите будители на България. Проведоха и дискусия за ролята „Да бъдеш будител“ в учебните часове по литература през седмицата.

Много емоции, вълнения и радост изпълниха класните стаи и коридорите на ОУ „Елин Пелин“ през  тази седмица. Децата бяха ентусиазирани  да учат, творят  и да покажат на другите най-доброто от себе си. А ние, учителите, се радваме винаги, когато видим усмивката на всяко детско лице.