Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

Нарисувай Китай и участвай в международната изложба „Мечти за Европа и Китай“

Нарисувай Китай и участвай в международната изложба „Мечти за Европа и Китай“

Посолството на Република България в Пекин съвместно с Община Бургас иместното правителство на град Янтай (Yantai), Китай, обявява конкурс за детска рисунка на тема "Мечти за Европа и Китай". Проектът се реализира традиционно всяка година от 2011г. насам от Китайската народна република в сътрудничество с Европейски страни, като краен продукт на конкурса е съвместната изложба на деца от двата континента, представяща визията и мечтите им за бъдещето на техните страни.

В тазгодишното издание на престижния конкурс покана за участие получи България в лицето на град Бургас, който е побратимен на китайския град Янтай от 2004 година. Целта на конкурса е да провокира и поощри интереса на българските деца към богатата Китайска култура, като им даде възможност за международна изява чрез участие в атрактивната изложба. Задачата на бургаските деца ще бъде да нарисуват как си представят Китай или град Янтай, докато китайските деца от своя страна ще рисуват България и град Бургас. В конкурса са поканени да участват деца от всички възрастови групи, с неограничен брой рисунки, като няма ограничения и в техниката (може да се използва молив, пастел, акварел, темпера, туш, колаж и други). Всеки участник ще получи подарък и удостоверение за участие от Община Бургас.

Община Бургас ще приема произведенията в срок до 21.05.2018г. (включително), след което всички рисунки ще бъдат изпратени по електронен път до Китай за обработка и поставяне в общо пано за участие в изложбата. Официалното откриване на изложбата ще бъде през месец юли в град Янтай, като организаторите планират участието й и в културни мероприятия на други китайски градове, с което се цели популяризирането на България и в частност град Бургас и таланта на бургаските деца.

 

Очакваме вашите произведения в плик, с посочени три имена, възраст, организация (детска градина/учебно заведение/школа/друго) и телефон за контакти на участника, на адрес:

Община Бургас, ул. "Александровска" 26, за г-жа Йорданка Ананиева, Конкурс "Мечти за Европа и Китай"

Допълнителна информация можете да получите на:

тел. 056/ 907 427, 0883 569 566 - отдел "Култура"

или на електронна поща: i.draganova@burgas.bg

 

 

* Йентайе град в провинция Шандун, Китай. Намира се на крайбрежието на Жълто море. Йентай е най-голямото рибарско селище в провинцията си. Населението му е 6 516 900 жители (2009 г.). Намира се в часова зона UTC+8. Средната температура през годината е около 13 градуса по Целзий. Градът разполага с международно летище и е голям пристанищен център.

Информация в интернет: https://en.wikipedia.org/wiki/Yantai