На добър час!

СКЪПИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖЕМИ РОДИТЕЛИ,

На прага сме на нова учебна година с очаквания за нови знания, емоционални мигове, но и предизвикателства, диктувани от динамичния свят, в който живеем. Първият учебен ден е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Днес ОУ „Елин Пелин“ – Бургас отваря широко врати, за да посрещне своите малки и големи ученици. Оттук нататък нашето училище ще се изпълва с усмивки, радост и щастие, че ние-  ученици, учители и родители, сме отново заедно в класните стаи.

Скъпи първокласници,

Този ден е  специален за вас, вашите учители и родители. С първия училищен звънец вие поемате дълъг път в един нов свят. С вашите грижовни и всеотдайни учители ще вървите уверено по пътя на знанието,  ще опознавате необятните хоризонти на науката. Заедно ще учите, ще мечтаете и ще се забавлявате.

Скъпи ученици,

Бъдете здрави, упорити и трудолюбиви. Ние, вашите учители, вярваме във вас и вашите възможности. Мечтайте! Проявявайте своята креативност и вдъхновени! Бъдете целеустремени и вярвайте в себе си!

Уважаеми колеги,

Всеки ден е ново предизвикателство и едно ново начало – да бъдем учители, това е богатство, отдаденост и огромна отговорност. Ние, учителите, сме творци, откриватели, показваме пътя към знанието, подаваме ръка на нашите ученици и ги подготвяме за живота. Бъдете мъдри и всеотдайни! Винаги усмихнати и вярващи в себе си!

Уважаеми родители,

Благодарим ви за подкрепата и всеотдайността! Бъдете отговорни родители, наши партньори и вярвайте в децата си. Те са нашето бъдеще, хората, които ще променят света към по-добро.

 

Бъдете здрави! На добър час!

 

Пепа Запрянова

Директор ОУ „Елин Пелин“ – Бургас