ОУ „Елин Пелин“- домакин на „Фолклорна плетеница“

ОУ „Елин Пелин“- Бургас бе домакин на областния кръг на националното състезание „Фолклорна плетеница“. Участниците в него показаха с прекрасните си изпълнения, че искрицата на фолклорния огън още е жива и ще се разпалва и занапред у много поколения българи.

Състезанието беше открито от г-жа Десислава Тенева, старши експерт приобщаващо образование към РУО Бургас. От името на инж. Виолета Илиева– началник на РУО Бургас тя приветства всички участници за желанието и мотивацията им да покажат уменията си в танцовото изкуство.

В танцовата надпревара взеха участие фолклорните състави на четири училища от региона: ОУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Николай Парушев,  ОУ „Братя Миладинови“ с ръководител Цветана Цъгова, ОУ „Любен Каравелов“ с ръководител Ваня Маврова и ОУ „Елин Пелин“ с ръководител Теодора Войнова.

Жури в състав г-н Димитър Гинов – хореограф в ЦПЛР Бургас, Тодор Георгиев – хореограф в СУ „Добри Чинтулов“ и Владимир Данаилов – хореограф към ЦПРЛ Поморие оцени изпълненията на фолклорните танцови състави.

Участниците и техните ръководители бяха наградени с грамоти и плакети за отлично представяне в областния кръг на състезанието „Фолклорна плетеница“.