ОУ “Елин Пелин” прие третото издание на форума “Базар на професиите”

20 училища от цялата община се включиха в третото издание на информационния форум „Базар на професиите“. Това е неговото трето издание, като за първи път домакин е ОУ „Елин Пелин“.
Стотици педагози, ученици и родители обсъдиха възможностите за обучение и професионална реализация, които предлагат професионалните гимназии и средни училища в Бургас.
Целта на инициативата е да подпомогне учениците от 6-ти и 7-ми клас при избора им на учебно заведение, в което да продължат своето образование.
Тази година форматът на информационния форум е различен и дава възможност на децата и родителите да имат пряк контакт с представители на училищата, което ги улеснява при избора на специалност.
По време на форума учебните заведения представиха свои разработки и иновативни проекти, някои от които са печелили награди в престижни конкурси.
Събитието бе открито с празнична програма. В нея участваха вокалната група на ОУ „Елин Пелин“ – „Медени звънчета“ и камерната танцова формация към учебното заведение.
Информационният форум „Базар на професиите“ се организира от ЦПЛР и Община Бургас, съвместно с РУО – Бургас, ОУ „Елин Пелин“ – гр. Бургас.