ОУ „Елин Пелин“ се включи в кампанията „Екошампиони“

ОУ “Елин Пелин“ се включи в първото издание на кампанията за мотивиране на разделното събиране и рециклиране „Екошампиони“.   Учениците от 1 до 7 клас събраха и предадоха за рециклиране празни опаковки от пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. В различни учебни часове се проведоха еко уроци по темата за разделно събиране с материали.

Кампанията  за разделното събиране и рециклиране „Екошампиони“ има за цел да ангажира учениците и техните семейства да събират отпадъците си разделно. Тя се организира от ЕКОПАК България – най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната, в тясно партньорство с Община Бургас.  Общо 51 училища и близо 30 000 ученици от Бургас, Русе и Добрич участват в инициативата.

Чрез кампанията „Екошампиони“ се цели изграждането на навици сред децата и семействата за изхвърляне на отпадъците от пластмаса, алуминий, хартия и стъкло разделно в обособени за целта цветни контейнери, за да се осигури по-чиста градска среда и ресурси за икономиката.