Посланикът на Република Франция на среща с колектива на ОУ „Елин Пелин“ гр. Бургас

Малко преди края на работния ден в сряда на 26 ноември посланикът на Република Франция у нас Н. Пр. Флоранс Рубин и Ива Дикова – аташе по сътрудничество в областта на френския език към Френския институт в България, бяха на гости на ОУ „Елин Пелин“- Бургас. По стара българска традиция те бяха посрещнати с пита, сол и мед от директора на учебното заведение г-жа Пепа Запрянова. Специално за случая децата от вокална група “Медени звънчета“ поздравиха  на френски език гостите на срещата, а танцовите състави към училището представиха два български народни танца.

В дух на искреност, взаимно разбиране и единомислие протече срещата на учителите от училището с посланичката . Бяха дискутирани проблеми в сферата на бъдещето на училището . Г-жа  Флоранс Рубин разказа, че има двадесетгодишен опит като преподавател във френското училище и сред педагогическата колегия от училището се чувства като в свое семейство. Гостите на училището, придружени от директора и колеги, разгледаха училището и останаха впечатлени от различните дейности в него.

По време на срещата стана ясно, че ОУ „Елин Пелин“ има желание да разкрие паралелка с изучаване на френски език  от първи клас. Идеята  на директора г-жа Пепа Запрянова срещна гореща подкрепа от страна на френската посланичка. Перспективата за ново начало включва и изучаването на испански език, както и възможности за развитие на компетентностите на децата в областта на различните изкуства, математика и STEM науките.

Г-жа Флоранс Рубин беше впечатлена от силната амбиция, желание и воля на колектива за поставяне на ново начало върху основата на досегашните постижения във всички училищни дейности и готовността за полагане на усилия за развитие на чуждоезиковото обучение още в ранна детска възраст. Тя обеща подкрепата си за инициативите и проектите  на ОУ „Елин Пелин“- Бургас.