Скъпи гости в ОУ „Елин Пелин“- Бургас

 

Г-н Жоел Мейер-  посланик на Република Франция в България, посети ОУ „Елин Пелин“- Бургас. Той се запозна с учениците, изучаващи френски език в училището, и им пожела да бъдат все така усмихнати, лъчезарни и да обичат френския език и култура. Официалният гост бе придружен от г-жа  Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност, аташе по образователно сътрудничество.

Двамата се срещнаха с г-жа Пепа Запрянова, директор на ОУ „Елин Пелин“. Френските гости имаха възможността да се запознаят с историята на училището от презентацията, направена специално по този повод. Директорът на училището  ги запозна с дейностите и чуждоезиковото обучение, което е въведено в училището още от първи клас.

Не липсваше и весела част. Френските гости бяха поздравени с френски песни и танци и с  песни и танци от традиционния български фолклор. В пъстрата програма взеха участие  вокална група „Щастливци“ с ръководител г-н Петър Иванов, вокална група „Медени звънчета“  с ръководител  г-жа Кремена Дидова и  танцови формации „ Хорце “ и „Младост“ с ръководител  г-жа  Маргарита Колева.

Г-жа Запрянова подари на г-н Мейер специалния почетен плакет на ОУ „Елин Пелин“ , на който е запечатана мъдрост от известния български писател Елин Пелин, патрон на училището: „Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце“.

Френският посланик  благодари на ръководството, учителите и учениците в училището за разпространението на френския език и култура, като им пожела да продължават да учат, творят и мечтаят заедно.