УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1. Г КЛАС СЕ ПОТОПИХА В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ ЧРЕЗ МЕТОДА „ПОСЕЩЕНИЕ В МУЗЕЯ“

В час по български език и литература първокласниците пътешестваха в света на приказните герои чрез метода „Посещение в музея“, партньорски инструмент по проект „EOS”. Интересното приключение стартира с разглеждане на своеобразен „Музей на приказките“ в класната стая. Учениците се докоснаха до експозиция на любими приказки и споделиха своите емоции и симпатии към различни приказни герои.

Посредством метода на емпатията, най-малките ученици, разпределени в екипи, сътвориха „живи картини“ на любими приказки, използвайки знания и умения от различни учебни дисциплини.

 Първокласниците пресъздадоха приказката „Червената шапчица“ с музикален съпровод и инструменти. Влязоха в ролята на героите от „Трите прасенца“, като направиха къщички от различни материали, използвайки умения от часовете по технологии и предприемачество. Съпреживяха и емоциите на козлетата от приказката „Вълкът и седемте козлета“, като претвориха сцената на криенето от опасния вълк чрез игрова физическа активност. Героите от „Дядовата ръкавичка“ направиха от различни геометрични фигури.

В края на часа учениците изразиха своите емоции и показаха, че ученето чрез преживяване е забавно и ползотворно.