Ученици и учители от ОУ „Елин Пелин“ – Бургас на среща със съветника  по  образователните    въпроси към посолството  на  Кралство  Испания

Ученици и учители от ОУ „Елин Пелин“ – Бургас на среща със съветника  по  образователните    въпроси

към посолството на Кралство Испания.

Учители и ученици от ОУ „Елин Пелин“ взеха участие в среща на училищата, изучаващи испански език, с г-н Анхел Сантамария – съветник  по  образователните въпроси  към посолството  на  Кралство  Испания в Бургас.

В рамките на инициативите на посолството на Испания по повод  110 – годишнината от  установяване на дипломатически връзки между двете държави, съветникът по  образователните  въпроси  прави  обиколка из страната на всички училища, в  които се изучава  испански език.

ПГРЕ „Г.С.Раковски“  бе  домакин на срещата с представителите на испанското посолство за перспективите за изучаване на испански език в училищата в област Бургас.

ОУ „Елин Пелин“ е едно от петте училища в Бургас, в което през учебната 2020/2021 година бе въведено обучение на испански език в 1. и 5. клас. Нашите ученици поздравиха гостите със стихове на испански език. Въвеждането на чуждоезиковото обучение и портфолио на ОУ „Елин Пелин“ бяха презентирани от ръководството на училището. В края на презентацията нашите ученици приветстваха с песни на испански език гостите. Те изпратиха приятелски виртуален поздрав към слънчева Испания с песен от българския фолклор.