Вокална група „Детелини“ към ОУ „Елин Пелин“ взе участие в откриването на дейностите по НП „Заедно в изкуството и спорта“

Вокална група „Детелини“ към ОУ „Елин Пелин“ взе участие в откриването на дейностите по НП „Заедно в изкуството и спорта“ на МОН за област Бургас.

В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас гостуваха танцови състави, вокални групи, мажоретки и спортни отбори от основните училища „Любен Каравелов“, „Княз Борис I” и „Елин Пелин“, от средните училища „Св. Климент Охридски“ и „Добри Чинтулов“, от професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов, ППМГ „Академик Никола Обрешков“ и професионалната гимназия по транспорт.

Спортните изяви бяха предшествани от клетва за феърплей игра от представителните отбори. Участниците в групите по изкуства показаха таланти и умения. Сред учениците бяха успешни футболни треньори, национални състезатели по волейбол и баскетбол, както и хора на изкуството.

В област Бургас са сформирани 173 отбора за спорт с 2132 ученици и 157 групи с 1780 ученици, които ще се занимават с изкуства.

ОУ „Елин Пелин‘‘ ще работи през учебната 2022/2023 година по НП „Заедно в изкуствата и спорта“.  104 ученици ще участват в инструментална група „Мартин тромпетен оркестър“, танцов състав за класически танци с ръководител, театрална група, спортни отбори по футбол, волейбол и баскетбол.