1 ноември – Ден на народните будители

Уважаеми учители,

Скъпи  ученици,

Драги родители,

На 1 ноември – Ден на народните будители,   всички ние изразяваме почитта  си към създателите и пазителите на българската духовност и традиции. Прекланяме се пред тези, които ревностно са съхранили националното ни самосъзнание. Богатата ни история и култура е запазила имената на редица бележити българи, които с гордост  определяме като народни будители. Благодарение на тях съществува и днес българската нация, вярата  в непреходните ценности, в морала и добродетелите, запазени през вековете.

Всички ние продължаваме тяхното велико дело, съхранило силата на българския дух, стремежа към овладяване на знания и компетентности, желание за  постигане на успехи.

Нека заедно да опазим българската духовност!

Пожелавам Ви вяра и кураж по пътя на просвещението! Запазете силата на българщината и копнежа по нови хоризонти в образованието и културата!
Изразявам уважението си към всички Вас – дейци, радетели за българското слово и дух! Продължавайте все така упорито да изпълнявате мисията си!

Не спирайте да  будите съзнанието на младото поколение за това какво е наследството, което носим като история, духовност и традиция!

Бъдете здрави!

Честит празник,  НАРОДНИ БУДИТЕЛИ !!!

                                                                                             

Пепа Запрянова

Директор ОУ „Елин Пелин“, гр. Бургас