Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас
Основно училище "Елин Пелин" гр.Бургас

20 години състезание „Обичам те, българска реч!“ в ОУ “Елин Пелин“

За да запазим чистотата на езика ни!

20 години състезание „Обичам те, българска реч!“ в

ОУ“Елин Пелин“

Вече 20 години ОУ “Елин Пелин“ отдава заслужена почит към родната реч и провежда единственото по рода си в Бургаска област състезание по български език и литература - „Обичам те, българска реч!“. Състезание, в което малки и големи засвидетелстват знания и творчески умения от света на граматиката и литературата.

На 24 март над 1450 ученици се явиха в юбилейното издание на доказалата се вече сред бургаската общественост едноименна надпревара. По традиция училището домакин посрещна участниците с музика, пожелавайки им успех. Родители и учители с вълнение изпратиха учениците до стаите, давайки им последни насоки и вдъхвайки им кураж.

Макар и най-малки, първокласниците с увереност се впуснаха в решаването на интересните граматически задачи, по които имаха възможност да работят два астрономически часа. Учениците от втори до шести клас трябваше да се справят с тестовите задачи по български език и да покажат умения в създаването на текст.

Най-многобройните и развълнувани участници в надпреварата бяха седмокласниците. За тях състезанието е проверка на знания и умения за предстоящото Национално външно оценяване.

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на 15 април в сайта на училището. Награждаването на победителите ще се проведе на 10 май в Актовата зала на школото.