26 септември – Европейски ден на езиците

С тържество „Граждани на Европа“ учениците от ОУ „Елин Пелин“ отбелязоха 26 септември-Европейския ден на езиците. Елинпелиновците рецитираха, пяха и танцуваха на английски, френски, испански и руски език.

Г-жа Пепа Запрянова, директор на ОУ „Елин Пелин“ поздрави учениците и техните учители за положения труд и познанията по чужди езици. Публиката аплодира силно всяко изпълнение на децата, които с настроение и радост се забавляваха на сцената и в залата. Всички участници в тържеството участваха и в играта „Познай думата“, като трябваше да разберат на какъв език е дадено понятие и неговото значение на български език.

Г-жа Радостина Георгиева-директор на Алианс Франсез-Бургас поздрави също елинпелиновците за знанията и езиковото многообразие.

В много от класовете учителите по чужд език продължиха образователните игри на асоциация, игри с пъзели и рисунки, за да свикнат децата с многообразието на езиците и презентации за разнообразието на европейски езици, видеопослания и поздрави на чужди езици, изложба „Единни в многообразието“, се проведоха днес в училищната институция.