36 години ОУ „Елин Пелин“-Бургас

 

ОУ „Елин Пелин“-Бургас  отбеляза  патронния си празник с различни дейности през периода 15 -22.03.2024 г. С много ентусиазъм и тази година учениците от 1-ви до 7-ми клас се включиха в обявените конкурси, състезания и инициативи по повод празника. Те участваха активно и в спортния празник.

Специални гости на ОУ „Елин Пелин“ през седмицата бяха и децата от подготвителните групи на детските градини в к-с „Меден рудник“, които взеха участие в пролетния концерт «Пролетта пристига с песен!».

Елинпелиновците изготвиха презентации и табла за живота и творчеството на Елин Пелин. Те рецитираха стихове, взеха участие в беседи и викторини, състезания по краснопис. Срещите между малки и по-големи елинпелиновци преминаха интересно и забавно. Големите ученици гостуваха на първокласниците с драматизации и четене на произведения от Елин Пелин.

Подредена във входа на училището изложба на тема „Творчеството на Елин Пелин  през детските очи“ с илюстрации по произведения на патрона на училището, посреща децата, учителите и родителите.

По случай патронния празник всяка паралелка изработи и постер за писателя, запознавайки се с живота и с делото му.

Седмицата, посветена на патронния празник, премина с много вълнение и весело настроение за всички учители и ученици в ОУ „Елин Пелин“-Бургас.